Olasztanár Budapest, online olaszóra

Profi tanárok

Nyelvtanári diplomás, felkészült, gyakorlott tanárok.

Élvezhető tanórák

Tudatosan felépített, változatos készségfejlesztés.

Jó kapcsolat

Türelmes, empatikus tanárok, jó személyes kapcsolat.

Olasz infók

Érdemes tudni az

  • olasz nyelvről

Az újlatin nyelvek közé tartozik, legfontosabb rokonai a francia, spanyol, portugál, román.

Dallamossága annak köszönhető, hogy az olasz szavak magánhangzóra végződnek. A szavak hangsúlya a magyartól eltérően nem az első, hanem többnyire az utolsó előtt szótagra esik. Az olasz nyelvben nincsen magyarban nem létező hang. Minden főnév a két grammatikai nem egyikéhez tartozik, hímnemű vagy nőnemű. Névszóragozás nincs. Igerendszerük a mi 3 igemódunk (kijelentő, felszólító, feltételes) mellett egy 4.-et is tartalmaz. Igeidőből is több van az olaszban, múltból 5. A szavak közötti idő-, térviszonyokat stb. nem ragokkal, hanem elöljárószókkal (prepozíciókkal) fejezik ki. Iskolákban a sztenderd (köznyelvi) olaszt tanítják, tévében, sajtóban ezt használják, azonban minden régiónak és megyének saját nyelvjárása is van.

  • olaszokról

Az általános vélekedés szerint az olaszok szépérzéke, harmóniaigénye fejlettebb, köszönhetően a számtalan természeti és művészeti kincsnek. Érzelmeiknek jobban teret adnak, lelkesek, közvetlenek, udvariasak. Igényesen öltöznek. Nem kapkodók, derűs életszemlélet jellemzi őket. A család nagyon fontos a számukra. A megbeszélt időpontok, közlekedési szabályok kevésbé. Szeretnek társaságban lenni, élvezni az ínyenc ételeket, sokféle kávéjukat, bort. S a férfiak persze a fociról beszélni és lányokkal ismerkedni.

  • olasztanulásról

Aki szereti az olaszokat, élvezettel tanulja az olasz nyelvet, mert a feladatok Olaszországba visznek, az olaszok életmódját, gondolkodását is megismerjük általuk. Az olasztanulás során nyitottabbak leszünk, könnyebben teremtünk kapcsolatokat. Tudni kell, hogy az alapos nyelvtudás, nyelvvizsga csak rendszeres nyelvtanulással érhető el, otthoni ismétléssel, gyakorlással. Ki kell alakítani saját szótanulási módszert. Érdemes elmélyülten foglalkozni egy területtel, ami különösen érdekli, pl. az olasz konyha, dalok stb.

  • olasz nyelvvizsgáról

Olaszból kétnyelvű alap- (B1), közép- (B2) és felsőfokú (C1) vizsgát tehet az ELTE Origó Nyelvi Centrumban, és egynyelvű vizsgákat a BME-n. Egyéb honosítható egynyelvű vizsgák: ECL, CILS, CELI. Szaknyelvi vizsgákat az egyetemek kínálnak. Lehet csak szóbeli (A típusú), csak írásbeli (B típusú), vagy vegyes (C típusú) vizsgát tenni. Az Európa Tanács által meghatározott szinteken mérik az olvasott és hallott szöveg értését, szóbeli és írásbeli kifejezőkészséget, nyelvtani ismereteket, szókincset és közvetítői (fordítási) készséget. A nyelvvizsga szükséges vagy előnyös lehet a tanulmányaihoz, és javítja álláskeresési esélyeit. Ezen kívül növelheti önértékelését, a teljesítmény örömét nyújthatja.

Már tanulod az olasz nyelvet? Esetleg olasz nyelvvizsgára készülsz?

Gyere, teszteld le tudásod ingyenes online tesztjeink segítségével. 4 db rövid, feleletválasztós teszt A1 - B2 szinteken. Nem igényel regisztrációt, az eredményedet pedig azonnal látni fogod.

Ugrás a tesztekhez »

Bevallom, az olasz nekem (és szerintem a többieknek is) a hét egyik csúcspontja. Bármennyire kiakasztanak is a munkahelyen, mindig fel tudok töltődni. Köszönjük a sok türelmet, ösztönzést és lelkesedést.
Gabi

További ajánlások »

Ajándék olasz nyelvkönyv

Olaszul tanulsz? Szeretnél egy könyvet, ami segít a fordítást gyakorolni?

Kattins az alábbi gombra, mert most ingyen letöltheted!

Olasz - Magyar fordítóiskola